Η επανάσταση του αυτονόητου!

Πρίν από μερικές μέρες παρακολούθησα στην τηλεόραση,την ομιλία του ΓΑΠ στο ξενοδοχείο Caravel,όπου με περίσσεια περηφάνια ενημέρωνε τους λοιπούς “φίλους” του κόμματος για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ενώ παράλληλα ευαγγελιζόταν την νέα τάξη πραγμάτων,μέσω των πολιτικών που έχει χαράξει σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους άρχοντες!Και ενώ δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα από τον άδικο χαμό των 2 αστυνομικών στο μακελειό του Ρέντη,τα μουδιασμένα αντανακλαστικά της κοινωνίας αντιδρούν για δικαιοσύνη και εξιλέωση ταυτόχρονα!!!Μήπως αυτό που όλοι φωνάζουμε,απαιτούμε και προσδοκούμε,είναι αυτό που  ο κάθε νοήμων και λογικός άνθρωπος θα έπραττε σε ανάλογη περίπτωση,δηλαδή το αυτονόητο;

Κι όμως είναι τόσο εύκολο να το λέει κανείς αλλά τόσο δύσκολο να το πράξει.Αυτό γιατί έχουμε αναλωθεί,κατακερματιστεί και μεταμορφωθεί κατά πολλούς απαισιόδοξους αναλυτές στην “γενιά του καναπέ/facebook/youtube/(συμπληρώστε ανάλογα) “.Αυτή η όχι τόσο άδικη προσφώνηση είναι αποτέλεσμα πολλών αυτονόητων πράξεων που απλά δεν έγιναν ποτέ.

Τώρα που οι καιροί μας δείχνουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον χειρότερο τρόπο,υπάρχουν μερικοί που επιδιώκουν να ανατρέψουν το σημερινό αυτονόητο σε αυτό που οι πρόηγούμενες γενιές είχαν ως  κατεστημένο,το οποίο πολέμησαν μέχρι τελικής πτώσης.

Με λίγα λόγια…

…Τότε…

Αυτονόητο ήταν όταν σε αδικούν να επαναστατείς,να φωνάζεις,να διεκδικείς,να καταδικάζεις και να απορρίπτεις.Οι γενιές του 60 και του 70 το απέδειξαν περίτρανα!!!

…Σήμερα

Αυτονόητο είναι όταν αδικείσαι να σκύβεις το κεφάλι και να κάνεις την πάπια για να μην μείνεις άνεργος.Αυτονόητο είναι αν μπορείς με πλάγιο τρόπο να διοριστείς,να φας,να κλέψεις,να το πράξεις γιατί κανείς δεν θα σε επαινέσει αν δεν το κάνεις….στην καλύτερη!!!

Η αλλαγή αυτή σίγουρα δεν συνέβη από μόνη της και το βέβαιο είναι ότι πολλοί παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.Αυτός όμως που κατά την γνώμη μου υπήρξε ο σημαντικότερος ήταν είναι και θα είναι η ανθρώπινη βούληση.Η βούληση να πολεμήσουμε,να κερδίσουμε,να σηκωθούμε όταν πέσουμε!!!Σκοπός των ΜΜΕ και λοιπών κυρήκων είναι η απαξίωση της,η αποδυνάμωση και καταληκτικά ,όπου είναι εφικτό ,η εξάλειψη της!!!

Με χαρά διαπιστώνω ότι οι προσπάθειες τους δεν πετυχαίνουν γιατί η ίδια ιστορία που μας έχρισε δούλους κάτω από τους ζυγούς των υποτιθέμενων σωτήρων μάς,μας όδηγεί σε μια νέα επανάσταση που όμως για να είναι επιτυχείς,επιβάλλεται να σηκωθούμε από τον καναπέ,να αποσυνδεθούμε από το facebook,να σταματήσουμε να βλέπουμε videos στο youtube!!!Η ώρα της επανάστασης ποτέ δεν ήταν πιο κοντά!!!

Μένει από εμάς να πράξουμε το αυτονόητο!!!

Advertisements

One thought on “Η επανάσταση του αυτονόητου!

  1. Salih Emin March 17, 2011 / 15:00

    Τα αυτονόητα κτίζονται κατά το δοκούν και ανάλογα τις εποχές της ανθρώπινης ιστορίας. Για παράδειγμα τον μεσαίωνα αν έλεγες οτι η ΓΗ δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος θα σε πετούσαν “αυτονόητα” στη φωτιά…
    Επιτρέπω το “αυτονόητο” στα “αυτόματα” ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη… όχι στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να διακατέχεται από “αυτόματα” αλλά από αέναη κριτική σκέψη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.