Οι προδότες της επίπεδης γης

Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα, τα πάντα στον κόσμο, διακατέχονται από την παντελή έλλειψη μέτρου. Από που να το πιάσει κανείς; Από την τρομοκρατία που δυστυχώς έχει βάλει βαθιά τις ρίζες στην κανονικότητα; Από τις διεθνείς κρίσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ βάλλονται κατά της παγκόσμιας οικονομίας με αβέβαιο το μέλλον της; Στις Βρετανικές εκλογές που μοιάζουν σαν ένα νέο δημοψήφισμα για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας;

Προσωπικά θα σταθώ στα δικά μας και θα ασχοληθώ με κάτι πιο πεζό αλλά για αρκετούς εξίσου ουσιώδες. Το brain drain που κάποιοι το ανήγαγαν σε «προδοσία» κατά της πατρίδος.

Οι προδότες αυτοί φεύγοντας, αφήνουν πίσω όχι μόνο μια χώρα, αλλά και τους θιασώτες της θεωρίας της «επίπεδης γης». Δυστυχώς για εμάς τους «αγωνιστές» οι δεύτεροι παρότι είναι ακόμη λίγοι σύμφωνα με ένα group στο facebook , για κάποιο λόγο μου προκαλούν την περιέργεια να ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στο προφίλ αυτών που ασπάζονται τέτοιες απόψεις.

Πέρα από το προφανές ότι κάποιο εξακολουθούν να πιστεύουν αυτό που πίστευε και ο Θαλής ο Μιλήσιος, κάποιοι λίγο πιο παρατηρητικοί βλέπουν ένα μοτίβο να ξεδιπλώνεται. Δεν είναι τυχαίο οι περισσότεροι εκ των οπαδών της θεωρίας, είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κάτι που δεν κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση. Εντύπωση κάνει όμως ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά στους οπαδούς τέτοιων θεωριών.

Ίσως η ανεπάρκεια να κατανοήσουν το προφανές σε πολλές εκφάνσεις της ζωής, ο ίδιος ο οργανισμός τους ασπάζεται πολύ ευκολότερα το απίθανο, το δυσνόητο, το ιδεατό. Έτσι πέρα από θεωρίες αεροψεκασμών, τρισεκατομμυρίων από την πώληση τεχνολογιών του Απόλλωνα και κερασάκι την Νέα Τάξη Πραγμάτων να επιδιώκει την εξαφάνιση της Ελλάδος από τον παγκόσμιο χάρτη, έρχεται ένα ακόμη ευφυολόγημα να προστεθεί στο πάνθεον των μεγάλων συνωμοσιών.

Οι «προδότες» γιατροί,επιστήμονες και λοιπό ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης ή αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση διαφεύγουν στο εξωτερικό; Τότε μιλάμε για λιποταξία;

Προχθές συνάντησα ένα πολύ καλό φίλο και συνάδελφο που αποφοίτησε πολιτικός μηχανικός από το ΕΜΠ και συνέχισε για δεύτερο πτυχίο στην Ιατρική Αθηνών. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα κάνει ειδικότητα ψυχιατρικής στην Ελβετία, στερώντας από τη χώρα έναν ακόμη λαμπρό επιστήμονα που η ίδια επένδυσε πάνω του μορφώνοντας τον. Ένας άλλος γιατρός με μεταπτυχιακό στο Harvard επέλεξε να επιστρέψει (και μπράβο του) στη χώρα προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Όμως δεν άργησε η στιγμή που εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Αμερική. Δυστυχώς η συγκεκριμένη λίστα μεγαλώνει γεωμετρικά μέρα με τη μέρα.

Αν το Ελληνικό κράτος δε σέβεται τον νέο επιστήμονα, αν προωθεί το βύσμα, τη γνωριμία, την «άκρη» τότε η προδοσία συντελείται πρώτα από το ίδιο. Τότε μοιραία αυτός θα αναζητήσει την τύχη του έξω, που μάλιστα είναι περιζήτητος και ανταγωνιστικός. Ίσα ίσα που θα έπρεπε να θεωρείται ιδιαίτερη τιμή που η χώρα εκπροσωπείται τόσο καλά έξω αλλά δυστυχώς αυτή η ανάγνωση ενοχλεί περισσότερο από όσο δικαιώνει. Όμως αυτά τα παιδιά το τόλμησαν, πέτυχαν, νοσταλγούν την Ελλάδα αλλά όχι το status quo που δεν έδωσε δεκάρα για τους ίδιους και τις σπουδές τους.

Για αυτούς η επίπεδη γη δεν υπήρξε ποτέ γιατί πολύ απλά το όριο της φιλοδοξίας τους το έθεσαν οι ίδιοι και όχι η χώρα τους. Οι οπαδοί της επίπεδης γης θα συνεχίσουν να είναι χαρούμενοι μέσα στον συνωμοτικό μικρόκοσμό τους και εμείς οι υπόλοιποι αιωρούμενοι στο ενδιάμεσο κενό μεταξύ επιπέδου και καμπυλότητας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.