Ideal Pain – Mask

ideal-pain-mask-2016

Οι Ideal Pain είναι το νεο project του φίλου Δημήτρη Μάνου (Heretic) που φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει σε μονοπάτια εσωτερικής αναζήτησης, προβληματισμού αλλά και αυτογνωσίας αποδεικνύοντας πως το μόνο ιδανικό που επιβιώνει πάντοτε είναι ο πόνος.

Ο Δημήτρης είναι παιδί των 80s και αυτό φαίνεται από τον πρώτο του κιόλας δίσκο με τους Admonisher το (όχι και τόσο) μακρινό 2004. Το ντεμπούτο «Face the Axe» είναι ένα πόνημα ωμού μελωδικού heavy metal που παρότι είναι μια ερασιτεχνική παραγωγή καταφέρνει να αναδείξει την επική ατμόσφαιρα που βρίσκεται περιρρέουσα στους στίχους του δίσκου. Ύστερα από μια μακρά περίοδο παύσης έρχεται το 2010 το δεύτερο album «One Love», μια δουλειά με σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό (ηχογραφήθηκε στα Fragile Studios του Βαγγέλη Γιαλαμά με guest εμφανίσεις επιφανών Ελλήνων μουσικών) να μας συστήσει ξανά τους Admonisher. Το ωμό heavy metal έδωσε τη θέση του στις AOR επιρροές αλλά και στις πιο δομημένες συνθέσεις , όλα άψογα δοσμένα μέσα από την γρέζα και δυναμική φωνή της νέας τραγουδίστριας Mariana Jeckova. Ταυτόχρονα έκανε και την εμφάνιση του το πρώτο videoclip της μπάντας το Inner Cry

Όμως ο Δημήτρης δε σταμάτησε στους Admonisher. Το 2016 μας παρουσιάζει το νέο του project, τους Ideal Pain που παρότι ο άξονας του δεν άλλαξε, μένοντας πιστός στις heavy metal φόρμες, οι συνθέσεις έχουν μια πιο Gothic αισθητική κάτι που γίνεται γνωστό από το εξώφυλλο κιόλας. Η σκυτάλη της τραγουδίστριας, πάει στην εξαιρετική Σάντρα Κακιώνη που δίνει μια αιθέρια πνοή στα νέα κομμάτια. Στις 10 νέες συνθέσεις πέρα από την μουσική ωριμότητα, σημαντικό κομμάτι έχουν οι στίχοι ψυχαναλύοντας τον ακροατή, με απώτερο σκοπό την απόταξη της νοητής (ή μη) μάσκας που φοράει. Ο δίσκος υπάρχει διαθέσιμος για Download στα γνωστά διαδικτυακά δισκοπωλεία (iTunes, Amazon).

Το πρώτο single του δίσκου το οποίο έγινε και videoclip είναι το ομώνυμο Mask

 

 

Καλοτάξιδος ο δίσκος Δημήτρη

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.